Naar de inhoud Tickets kopen Naar de footer

DIERENPARK IN DE NATUUR Over het dierenpark

Dierenpark Hoenderdaell

Dierenpark Hoenderdaell is een verborgen en fascinerend dierenrijk midden in wat oorspronkelijk ons Waddengebied was. Hier vind je het op één na grootste dierenpark van Nederland. In dit bijzondere natuurgebied in de Anna Paulownapolder wandel je nu vrij rond tussen de ondeugende ringstaartmaki’s, komen onze nieuwsgierige doodshoofdaapjes ook jou eens goed bekijken en voer je samen met de kids de kleurrijke en kletsende lori’s een lekker bakje speciaal lorivoer.

Stichting Leeuw

En wat te denken van de leeuwen en de tijgers? Stichting Leeuw heeft haar grootste opvang van grote katachtigen van heel Europa, bij ons in Dierenpark Hoenderdaell. Met de enige jaagsimulator ter wereld (!) leren ze deze in nood geraakte dieren weer de jachtskills. De jacht zorgt voor een ontlading van energie, opbouw van spierkracht en conditie en dat is goed voor de revalidatie. Veel van deze katachtigen werden helaas gebruikt voor menselijk vermaak.

Leeuwen en tijgers zijn trouwens niet de enige wilde dieren. In het park leven ook grote roofvogels, krokodillen, hyena’s, wolven én beren! De dieren hebben volop de ruimte en onze bezoekers beleven die met ze mee op een heerlijke dag midden in de natuur.

Dierenpark Hoenderdaell is veelzijdig: in het ene deel vind je vrolijke interactie en in weer andere delen van het park verbaas je je over de uiteenlopende en wonderlijke dieren die echt uit álle hoeken van de wereld komen. Ontmoet bijvoorbeeld de tamandua eens of de Euraziatische lynx, de Canadese oehoe en de Maleise bonte marter. En als je daarna net als onze luiaards even lekker rustig aan wil doen: geniet dan van een fijne kop koffie en wat lekkers in ons restaurant. Of hang juist zelf even de aap uit en kom lekker spelen in onze speeltuinen!

Landgoed Hoenderdaell met daarbinnen ons dierenpark, is prachtig uitgestrekt en wordt bovendien omringd door een stiltegebied waar de natuurliefhebber al wandelend echt van de vrije natuur kan proeven. Je kunt er broedende vogels spotten, vossensporen ontdekken en nog veel meer. Het welzijn van de dieren én de natuur staat bij ons steeds in alle vormen voorop.

SOS Dolfijn

Naast Stichting Leeuw is Dierenpark Hoenderdaell daarom ook het natuurlijke thuis van SOS Dolfijn met een ziekenhuis voor kleine walvisachtigen, zoals de bruinvis. Deze organisatie zet zich in voor bescherming en behoud van walvisachtigen in de Noord- en Waddenzee met educatie, onderzoek en biedt hulp aan bruinvissen, dolfijnen en walvissen in nood die levend op de Nederlandse kust terechtkomen of dreigen te stranden.

Kom je ons bezoeken? In Dierenpark Hoenderdaell voel je je zo vrij als een vogeltje terwijl je geniet van een diervriendelijke vogeldemo, onze bijzondere Noord-Hollandse luchten en al die prachtige dieren in een zo natuurlijk mogelijke omgeving.

En je auto? Maak je geen zorgen, ook die kun je makkelijk (en gratis) kwijt.
Wij hebben de ruimte.

Kom je ons bezoeken? Plan dan snel je dagje uit en ontdek zelf Dierenpark Hoenderdaell!