Naar de inhoud Tickets kopen Naar de footer

Opvang & rehabiliteren Dierenopvang

In het park bevinden zich twee stichtingen die zich inzetten voor dieren in nood, maar ook in het park zijn dieren opgevangen uit bijzondere en/of nare omstandigheden.

Zo is er een zeer grote volière waar diverse soorten ara’s leven. De meeste ara’s zijn door hun baasje afgestaan. De bruine beren zijn gered uit een oud fokstation, neusberen en wasberen zijn onderdak geboden voor Stichting AAP. De meeste ooievaars komen uit Polen waar ze verkeersslachtoffer zijn geweest en niet meer kunnen vliegen. En een paar andere vogelsoorten is opvang geboden.

Stichting Leeuw

Stichting Leeuw vangt grote katachtigen in nood op. Als dat mogelijk is, is de opvang tijdelijk en worden de dieren voorbereid op terugkeer naar hun land van herkomst. De dieren die opgevangen worden, komen bijvoorbeeld van particulieren, zijn oud-circusdieren of zijn gered uit oorlogssituaties.

Door nieuwe wet- en regelgeving mogen roofdieren in steeds minder landen optreden of in privébezit gehouden worden. Voor leeuwen en tijgers is daarom vaak geen plaats meer. Hun eigenaren zoeken dan een plek waar ze van een goede oude dag kunnen genieten. Stichting Leeuw is zo’n plek.

Opvang & rehabiliteren

In de opvang werken ervaren roofdierverzorgers die er alles aan doen om deze dieren o.a. te rehabiliteren. Met behulp van de unieke jaagsimulator kunnen de dieren hun energie kwijt, komt het jachtinstinct meer naar boven en helpt het bij de spieropbouw en conditie.

Stichting SOS Dolfijn

Stichting SOS Dolfijn is een natuurorganisatie gespecialiseerd in het verstrekken van hulpverlening aan walvisachtigen. De organisatie biedt hulp aan bruinvissen, dolfijnen en walvissen in nood die levend op de Nederlandse kust terecht komen of dreigen te stranden.

Een ervaren team van specialisten staat dag en nacht paraat. SOS Dolfijn is wereldwijd een expert in opvang en rehabilitatie van kleine walvisachtigen, voornamelijk bruinvissen, met hoge succespercentages en vele dieren die na herstel zijn teruggebracht naar de natuur.

Walvisopvangcentrum

In Noordwest-Europa is SOS Dolfijn het enige rehabilitatiecentrum voor walvisachtigen en er wordt dan ook tevens hulp geboden aan gestrande dieren in de buurlanden Frankrijk, Duitsland en België. SOS Dolfijn heeft een gerenommeerd educatief walvisopvangcentrum heeft. Naast advies en noodhulp richt de stichting zich op natuurbescherming door middel van onderzoek, educatie en maatschappelijke actie. Vanzelfsprekend speelt de bescherming van walvisachtigen in de Noordzee hierbij een prominente rol.