Naar de inhoud Tickets kopen Naar de footer

DIERENPARK IN DE NATUUR Diervriendelijk

Welzijn van de dieren

Dierenpark Hoenderdaell is veel meer dan een plek waar dieren bewonderd kunnen worden; het is een veilige haven voor dieren in nood. In samenwerking met twee toegewijde stichtingen, Stichting Leeuw en Stichting SOS Dolfijn, zet Dierenpark Hoenderdaell zich in voor dierenwelzijn op internationale schaal.

Dierenpark Hoenderdaell is uniek vanwege zijn locatie op een uitgestrekt landgoed in Anna Paulowna. Dankzij deze ruime omgeving kunnen de dieren alle nodige ruimte worden geboden om in een zo natuurlijk mogelijke setting te leven.

In het dierenpark staat de liefde voor dieren centraal. De ruime verblijven zijn met zorg ontworpen, waarbij het welzijn van de dieren altijd voorop staat. Hier hebben ze de vrijheid om een zo natuurlijk mogelijk leven te leiden, ver weg van de drukte van de bezoekers. Denk bijvoorbeeld aan de tijgers, die door kleine kijkgaatjes bewonderd kunnen worden zonder verstoring. Het respect voor de dieren staat altijd voorop.

Het park biedt een educatieve ervaring, vooral gericht op kinderen. Hier draait het namelijk niet alleen om het observeren van dieren, maar om het begrijpen van hun leefomgeving, hun gedrag en het belang van natuurbehoud. Elk bezoek is een kans om meer te leren over de natuur en de bescherming van wilde dieren.

Het park is ontstaan uit een diepe liefde voor dieren. Het park is gecreëerd als een toevluchtsoord voor dieren die het nodig hadden. Veel van de bewoners zijn gered uit circussen, voormalig fokstations en zelfs oorlogssituaties. De toewijding aan het helpen van deze dieren vormt de kern van het bestaan van het dierenpark. Het is deze passie die Hoenderdaell elke dag weer drijft.

Stichting Leeuw

Stichting Leeuw vangt grote katachtigen in nood op, variërend van particuliere gehouden dieren tot voormalige circussterren. Hier krijgen ze de zorg en liefde die ze verdienen. De vakkundige verzorgers helpen deze prachtige dieren te rehabiliteren, zodat ze hun leven kunnen voortzetten in semi-wilde omstandigheden. Zo biedt Stichting Leeuw deze dieren een tweede kans.

SOS Dolfijn

SOS Dolfijn, een organisatie met een wereldwijde reputatie, biedt hulp aan walvisachtigen in nood. Het team staat dag en nacht klaar om bruinvissen, dolfijnen en walvissen te helpen die gestrand zijn op de Nederlandse kust. Met het educatieve walvisopvangcentrum wordt gestreefd naar bewustwording over en bescherming van deze bijzondere zeedieren.

Een bezoek aan Dierenpark Hoenderdaell betekent meer dan alleen een moment van bewondering: het draagt bij aan een beter leven voor de dieren die hier een veilige haven hebben gevonden. Elke voetstap die je in het park zet, helpt om het verhaal van herstel voort te zetten. Door het park te ondersteunen met jouw bezoek, ondersteun je niet alleen hun verzorging, maar ook educatie en bewustwording, wat belangrijk is voor de toekomst van wilde dieren overal ter wereld!

Kom je ons bezoeken? Plan dan snel je dagje uit en ontdek zelf Dierenpark Hoenderdaell!